Idag den 27 maj lanseras Företagarnas valplattform för ett företagsklimat i världsklass. Med 106 politiska förslag guidar Företagarnas valplattform bland frågorna som är viktiga för att landets 500 000 företagare ska kunna fortsätta skapa 4 av 5 nya jobb och därmed bidra till välfärdens finansiering mer än någon annan grupp i samhället

– Vår valplattform är en handbok för politiker som vill göra rätt sak i rätt tid. Det finns en halv miljon företagare som är redo att lägga sin röst på det parti som förstår vilken viktig roll företagen spelar för såväl välfärden som för landets innovationskraft, säger Fredrik Östbom, samhällspolitisk chef på Företagarna.  

Ett konkurrensmässigt företagsklimat är ett företagsklimat som har goda och stabila villkor för företagande. Vägen dit innefattar att se över allt från problematisk beskattning och regelkrångel till kostnaden för att anställa och vilken kompetens som finns att tillgå på arbetsmarknaden. Sverige är ett land med stora avstånd och det behöver finnas rätt förutsättningar att bedriva företag i hela landet

Om företagen kan leva, växa och frodas så betyder det fler arbetstillfällen, ökat välstånd och nya varor och tjänster som i slutändan underlättar vardagen för alla.

– Vi uppmanar alla Sveriges politiker att ge företagare förutsättningar att växa. För när företag växer, växer Sverige, säger Fredrik Östbom.

Valplattformen finns i pdf-format här.

Företagarnas valsajt finns här.

Företagarnas valkompass finns här.

Företagarna företräder omkring 60 000 företagare genom 250 lokalföreningar från norr till söder. Vi erbjuder nätverk, kunskap och praktisk hjälp samt driver utvecklingen för ett företagarklimat i världsklass. Företagarna är ofta en remissinstans till riksdag och regering och finns med i viktiga utredningar. Som den lokala rösten i näringslivsfrågor påverkar vi även beslutsfattare i landets kommuner med våra 2000 förtroendevalda medlemmar. Vi arbetar för att minska regelbördan, sänka företagarfientliga skatter och öka kompetensförsörjningen så det blir lättare att anställa. Företagare ska fokusera på att förverkliga sina drömmar istället för att lägga tid på pappersarbete.
 Kontakt


Jimmy Mannung

Pressekreterare

jimmy.mannung@foretagarna.se

0707887410